Professionellt cv

Hur man får ett cv som fungerar

Research

Inför varje jobbsökning är det viktigt att ha bra information och att ha läst in sig på vad bolaget arbetar med. Det är inte bara vid interjun man behöver sätta sig in i verksamhetsområdet, utan även för att väcka intresse. Att söka nytt arbete är ett stort jobb som måste få ta tid. Ibland har man flyt och kommer direkt i kontakt med rätt personer, men inte sällan behöver man göra research och aktivt ta plats.

Utan annons

När det inte finns någon annons att utgå ifrån, får man hitta det arbete man helst vill ha och sikta högt! Du bestämmer vilka tjänster du vill söka och har alla kort på hand! Tänk på att du måste visa för arbetsgivaren att det inte rör sig om att du jobbar var som helst utan vill in på deras bolag i första hand!

Hemsidan och diverse internetbaserade sökningar kan ge information om projekt de sysslar med och marknadsområden de är aktiva inom. Har de fakta om CSR och ledarstil på hemsidan kan du använda detta som grund för din kontakt. Även om man kan vilja jobba i ett visst företag behöver man vara ärlig med sitt mål. Det blir lätt pinsamt om man inte kan svara på frågor om det man säger sig vara faschinerad av. Tänk på att förbereda dig ordentligt! En kontakt kan vara via CV och brev, men som alltid inom rekrytering är det bra om du följer upp och kontaktar den ansvarige via telefon för att diskutera. Kanske finns möjlighet att ta en lunch och diskutera öppningar för anställning?

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)