Professionellt cv

Hur man får ett cv som fungerar

NÄTVERK

Oavsett hur många annonser som kommit ut på jobbsiterna under de senaste åren är det via kontakter som de flesta tjänster fylls. Det kan handla om interna rekryteringar eller helt enkelt om tips från människor i ens direkta nätverk. Frågan om nätverk är ständigt aktuell i fråga om affärer och jobb. För den som vill arbeta med sitt nätverk och lära sig hur man kan utöka detta, finns otaliga kurser och föreläsningar. Det behöver dock inte vara fullt så komplicerat!

VILKA FINNS I DITT NÄTVERK?

Vissa har ett befintligt nätverk och har god kunskap om hur man gör för att via detta komma framåt i yrkeslivet eller privat. Andra har inte samma förutsättningar. Oavsett om man har ett stort nätverk inom näringslivet eller inte, kan man ha betydligt fler kontakter än man tror vid en första tanke. Alla som idag har en anställning eller ett vikariat kan vara ingångar för dig som söker nytt jobb. Kanske talas det om att man behöver nyrekrytera? I dessa fall kan en rekommendation från en anställd vara guld värd! Skulle man vilja spontansöka jobb och kan gå via en släkting eller vän i företaget, har man också bättre förutsättningar.

Om man nu helt skulle sakna kontakter i arbetslivet får man börja leta och bygga sitt eget nätverk. Kanske får man komma på ett spontant möte till ett företag och där visa framfötterna? Har de inte behov av ens tjänster kanske de i sin tur har någon i sitt kontaktnät som behöver anställa. Med god fantasi och stor vilja kan man komma långt även utan att från början ha något kontaktnät i branschen.

Nätverk och kontakter är ett stort ämne. Vi skickar fortlöpande ut information relaterad till detta i våra nyhetsbrev.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)